Buffervaten met o.a. scheidingsschotten en geperforeerde plaat.

Graag lichten wij ons standaard leveringsprogramma van buffervaten aan u toe. Alle typen zijn geschikt voor zowel verwarming als koeling en kunnen worden voorzien van isolatie.
Naast onderstaande standaard uitvoeringen, kunnen wij u voorzien in alle mogelijke speciale uitvoeringen welke conform uw wens worden geproduceerd.

Type 1 (links) standaard buffervat voorzien van 4 draadaansluitingen.
Type 2 (midden) Standaard buffervat voorzien van 2 flenzen.
Type 3 (rechts) standaard buffervat voorzien van 4 flenzen.

Type 4 met verticaal tussenschot is om kortsluiting tussen in en uitstromend medium te voorkomen.

 

 

 

 

Type 5 en 7 beide buffervaten zijn voorzien van interne distributiebuizen. Type 5 (links) heeft één centraal gat in het midden van deze distributiebuizen,Type 7 (rechts) is voorzien van distributiebuizen met perforaties over de gehele lengte van de buis.

 

 

 

Type 6 (links) en 8 (rechts) zijn beide om gelaagdheid in het vat te creëren. Type 6 heeft één horizontale geperforeerde plaat in het midden van het vat. Type 8 heeft 2 stuks 3/4 horizontale verdeelschotten om vermenging van het warme en koude water tegen te gaan. Er is ook een variant met 3 stuks 3/4 verdeelschotten en de flenzen aan één zijde van het vat (zodat het vat in een hoek geplaatst kan worden) Het benodigde type is afhankelijk van het hydraulisch schema.

 

 

Het buffervat type 9 kan voorzien worden van 2 soorten spreidplaten ook wel diffusers genoemd. De spreidplaten kunnen gesloten en geperforeerd uitgevoerd worden. Beide spreidplaten worden gemonteerd op een inwendige buis met 90⁰ bocht. De spreidplaten worden toegepast om een gelijkmatige verdeling van het instromende medium te bewerkstelligen zodat de inhoud van de buffer zo min mogelijk word verstoord.