Service & Onderhoud

Als specialist in het reviseren van platenwarmtewisselaars staat Redenko voor u klaar om platenwarmtewisselaars op een professionele en economische manier terug in perfecte staat te brengen. Dit doen wij vanuit onze moderne werkplaats. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van reparatie, onderhoud en advies bieden wij u een compleet dienstenpakket aan.

Interventie platenwarmtewisselaar

Naast het reviseren van uw platen of complete platenwarmtewisselaar in onze hiervoor speciaal ingerichte werkplaats, kunnen wij ook de demontage en de montage van de platen op locatie komen uitvoeren. Op deze manier bent u volledig ontzorgd en kunt u zich u zich focussen op uw core business.

Redenko wil zeker ook uw partner worden door mee te denken en kosteneffectieve oplossingen te bieden.

 

Uw platenwarmtewisselaar onderhouden:

Ontvangst:
Bij ontvangst van de platenwarmtewisselaar of het platenpakket volgt een inventarisatie van het type platen, configuratie van het pakket en een eerste vaststelling betreffende vervuiling en eventuele beschadigingen.
Op basis hiervan kan het nodig zijn dat nadere afstemming met onze opdrachtgever gewenst is. De vervolgwerkzaamheden worden dan ingepland.

Reiniging van de platen:
Door middel van hoge drukreiniging wordt het grofste vuil verwijderd in een afzonderlijke ruimte hiervoor.

Chemische reiniging:
Specifieke chemische reiniging volgens het type vervuiling en plaatmateriaal.

Drogen:
Gedurende het revisieproces worden de platen van de platenwarmtewisselaar 2 keer in een grote oven gedroogd. Dat is na de reiniging van de platen en na het cracktesten van de platen.

Cracktesten:
Haarscheurtjes en minuscule gaatjes worden hiermee zichtbaar welke funest zijn voor de werking van de platenwarmtewisselaar. We hebben hiervoor een procedé ontwikkeld om haarscheurtjes en gaten in platen te kunnen opsporen. In een aantal stappen wordt het cracktesten uitgevoerd.

Reparatie:

Lichte vervormingen aan de dichtinggroef kan worden hersteld.

Plaatsen van nieuwe pakkingen:
Het aanbrengen van (nieuwe) lijm- of clip pakkingen, is een afzonderlijke stap binnen het revisie proces. De (nieuwe)pakkingen moeten op de juiste manier en plaats nauwkeurig worden aangebracht. Na het aanbrengen van de (nieuwe) lijmpakking gaan de platen wederom in de droogoven voor een goede hechting.

Vulkanisatie:
Om een betere hechting te garanderen kunnen gelijmde pakkingen een bepaalde tijd in een oven en op een bepaalde druk verwarmd worden zodat de lijm zich beter kan verdelen in de pakkinggroef. Voor specifieke toepassingen kan ook een 2 componenten verlijming gebeuren.

Eindcontrole:
Alvorens de platen te verpakken volgt er eerst nog een eindcontrole om zeker te zijn dat alle pakkingen goed liggen en er geen overbodige lijmresten aanwezig zijn.

  • Complete toestellen: na montage van de platen in het frame worden beide kanten op de nodige testdruk afgetest.
  • Demontage/montage: onze monteurs komen bij u de platen demonteren en na de volledige cyclus als hierboven beschreven, terug monteren.
  • Onderdelen: verkoop van zowel pakkingen als platen voor alle typen platenwarmtewisselaars.

Herstellen platenwarmtewisselaar (frame)
Naast het reviseren van de platen kunnen we ook uw volledige platenwarmtewisselaar herstellen.

Dit omvat het volgende:

  • schuren frame
  • eventueel zandstralen
  • indien nodig plamuren en opschuren
  • grondlaag aanbrengen
  • 2 eindlagen verf
  • eventueel herstellen van schroefdraad
  • reiniging en indien nodig herstellen draadstangen

Download

  Gappscan- on-site leak detection